Ingrediente :
125 g branza ricotta
2 tulpini de telina, tocate marunt
3 linguri patrunjel tocat marunt
1/3 lingurita piper de Cayenne
500 g ciupercute champignon
1 catel de usturoi, pisat
2 linguri cimbru proaspat, tocat
2 linguri smantana
1 lingurita suc de lamaie
8 felii groase de paine cu seminte, circa 400 g in total
sare si piper
Bucatarie etnica :
italiana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
6 portii
Durata :
0 ore 25 minute
Indicatii :
Se amesteca intr-un castron branza ricotta, telina, patrunjelul si piperul de Cayenne. Se pune mixtura deoparte, la rece, pana cand va fi nevoie de ea. Se incinge grill-ul de la cuptor. Se lasa intregi ciupercutele mici si se taie in jumatate cele mai mari. Se pun apoi intr-o tigaie mare, preferabil neaderenta, si se adauga usturoiul, cimbrul, smantana si 1 lingurita apa. Se acopera tigaia si se gatesc ciupercutele la foc mediu 3-4 minute, pana ce incep sa se fragezeasca ti si-au eliberat sucurile. Se adauga suc de lamaie, apoi sare si piper, dupa gust. Cat timp se gatesc ciupercutele, se prajesc feliile de paine pe ambele parti, sub grill. Cat sunt calde, se intinde pe fiecare dintre ele mixtura de branza ricotta, apoi se taie in jumatate. Se aranjeaza pe farfurii individuale feliile de paine unse. Se pune peste ele mixtura de ciupercute si se servesc imediat.