Paine prajita, cu ciupercute si cimbru

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Paine prajita, cu ciupercute si cimbru
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 125 g branza ricotta 2 tulpini de telina, tocate marunt 3 linguri patrunjel tocat marunt 1/3 lingurita piper de Cayenne 500 g ciupercute champignon 1 catel de usturoi, pisat 2 linguri cimbru proaspat, tocat 2 linguri smantana 1 lingurita suc de lamaie 8 felii groase de paine cu seminte, circa 400 g in total sare si piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron branza ricotta, telina, patrunjelul si piperul de Cayenne. Se pune mixtura deoparte, la rece, pana cand va fi nevoie de ea. Se incinge grill-ul de la cuptor.
Se lasa intregi ciupercutele mici si se taie in jumatate cele mai mari. Se pun apoi intr-o tigaie mare, preferabil neaderenta, si se adauga usturoiul, cimbrul, smantana si 1 lingurita apa. Se acopera tigaia si se gatesc ciupercutele la foc mediu 3-4 minute, pana ce incep sa se fragezeasca ti si-au eliberat sucurile. Se adauga suc de lamaie, apoi sare si piper, dupa gust.
Cat timp se gatesc ciupercutele, se prajesc feliile de paine pe ambele parti, sub grill. Cat sunt calde, se intinde pe fiecare dintre ele mixtura de branza ricotta, apoi se taie in jumatate.
Se aranjeaza pe farfurii individuale feliile de paine unse. Se pune peste ele mixtura de ciupercute si se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.