Paine prajita cu creveti si susan

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Paine prajita cu creveti si susan
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 200 g creveti fierti 1 ou mediu, batut 1 lingura sos soia 1 lingura amestec cinci arome (vezi reteta mai jos) 2 linguri amidon 4 felii de paine alba, fara coaja 4 linguri seminte de susan ulei pentru prajit verdeata tocata, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un blender 3/4 din creveti si se proceseaza pana se transforma intr-o pasta. Se incorporeaza treptat oul, sosul de soia, amestecul chinese five spice powder si amidonul.
Se intinde pasta obtinuta in blender peste feliile de paine si se presara din belsug cu seminte de susan, presandu-le cu putere.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se prajeste painea pe ambele parti pana ce devine crocanta (5-10 minute).
Se scot feliile si se lasa sa se scurga de excesul de ulei pe cateva prosoape de hartie, apoi se taie triunghiuri.
Se transfera pe un platou si se amesteca cu restul de creveti si verdeata tocata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
CINCI AROME
Ingrediente : 2 lingurite de boabe de piper negru 4-6 stelute de anason 1/2 lingurita de cuisoare, macinate 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de scortisoara, macinata
Indicatii : Se prajeste piperul negru 2 minute, intr-o tigaita. Se adauga semintele de anason si fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.