Painea mortilor

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / checuri
Painea mortilor
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o reteta preparat cu ocazia Zilei Tuturor Sufletelor, cand mexicanii isi arata respectul pentru sufletele celor morti. Aceasta paine este, in mod traditional, decorata cu cranii, oase si lacrimi din aluat.
stelute
Ingrediente : 3 stelute de anason 90 ml apa rece 675 g faina alba + o cantitate pentru presarare 1 lingurita sare 115 g zahar 25 g drosdie proaspata 175 g apa calduta 3 oua 60 ml lichior de portocale 115 g unt topit 1 portocala, coaja rasa de la zahar pudra, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 1,5 kg Durata : 5 ore 0 minute
Indicatii :

Se unge cu unt o forma de copt rotunda, de 26 cm diametru. Se pune anasonul stelat intr-o craticioara si se adauga apa rece. Se da in clocot si se fierbe 3-4 minute, pana cand lichidul s-a redus la jumatate. Se arunca stelutele de anason si se lasa lichidul sa se raceasca.
Se cern faina si sarea intr-un castron mare. Se adauga zaharul, se amesteca si se face o adancitura in centrul castronului.
Intr-un pahar gradat se dizolva drojdia in apa calsuta. Se toarna mixtura in adancitura din faina si se amesteca cu degetele, pana ce se formeaza un aluat gros. Se presara cu faina si se acopera castronul cu folie de plastic; se lasa 30 de minute, intr-un loc cald cald, pana ce aluatul incepe sa faca bule.
Se bat ouale si se amesteca cu lichidul aromat cu anason, cu lichiorul de portocale si cu untul topit. Se incorporeaza treptat aceasta mixtura in aluat.
Se pune aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si se framanta cu grija, incorporand coaja rasa de portocala. Se mai framanta 5-6 minute, pana ce aluatul este omogen si elastic.
Se modeleaza aluatul sub forma unui cerc de 26 cm diametru si se asaza in forma de copt. Se acopera cu folei de plastic unsa cu putin ulei si se lasa la crescut, intr-un loc cald, 2-3 ore, sau pana cand isi dubleaza volumul.
Intre timp, se incalzeste cuptorul la 190 °C. Se coace cozonacul 45-50 de minute, pana se rumeneste. Se rastoarna pe un grilaj metalic ca sa se raceasca. Se presara cu zahar pudra inainte de a se servi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.