Painisoare de porumb

Cautare:
SMS Fotbal
/ paine
Painisoare de porumb
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o reteta populara in zona Caraibelor si a Americii Centrale. Din cauza cantitatii mari de bicarbonat, aluatul incepe sa creasca foarte repede, asa ca fiti gata de copt foarte repede.
stelute
Ingrediente : 225 g faina de grau 225 g faina fina de porumb 10 lingurite bicarbonat de sodiu 1 lingurita sare 4 linguri zahar brun 450 ml lapte 2 oua 50 g unt, sau margarina
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : costaricana Grad de dificultate: usor Cantitate : 40 painisoare Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 190 °C si se unge cu unt o tava de copt.
Se amesteca intr-un castron mare faina de grau, faina de porumb, bicarbonatul, sarea si zaharul. Intr-un castron separat se bat ouale cu laptele, dupa care se incorporeaza in mixtura de faina.
Se topeste untul intr-o tigaita si se adauga treptat in mixtura de faina.
Aluatul gros obtinut se pune, sub forma unor painisoare lunguiete, pe tava de copt. Acestea se coc 15 minute, pana se rumenesc putin.
Daca se foloseste o forma de paine, va fi nevoie de 30-35 de minute, pana ce painea este rumenita si suna a gol cand este ciocanita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.