Pan bagna cu oua si ansoa

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Pan bagna cu oua si ansoa
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 oua 2 linguri ulei de masline extra virgin 1 catel de usturoi, pisat 1 bucata de bagheta frantuzeasca, circa 35 cm lungime, circa 225 g 3 rosii coapte, taiate rondele 1 ardei gras rosu sau bgalben, curatat de seminte si feliat cat mai subtire 1/2 ceapa nu prea iute, taiata rondele foarte subtiri 8 fileuri de ansoa, taiate in jumatate pe lungime 1 lingura capere stoarse 1 mana buna de frunze proaspete de busuioc piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se pun ouale intr-o oala, acoperite cu apa rece. Se da apa in clocot, apoi se micsoreaza flacara in asa fel incat apa sa fiarna incet, si se gatesc ouale 8 minute. Se scurg si se clatesc sub jet de apa rece ca sa se raceasca mai repede. Se decojesc si se taie rondele.
Se amesteca uleiul si usturoiul, intr-un castronel. Se despica painea in jumatate pe lungime, pastrand jumatatile inca atasate una de alt pe o parte, ca o balama. Se deschide complet si se stropeste in interior cu uleiul aromat cu usturoi.
Se asaza in straturi rondelele de oua, cele de rosii si ceapa, ardeiul gras si fileurile de ansoa; intre stratuzri se presara capere si frunze de busuioc. Trebuie ca fiecare ingredient sa fie uniform distribuit pe intreaga suprafata a senviciului. Se asezoneaza cu piper, apoi se inchide bucata de paine si se ambaleaza in folie de plastic.
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei timp de 1 ora (sau 3 ore in frigider). Se taie senviciul in 4 portii si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.