Pan Dulce

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / checuri
Pan Dulce
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Aceste checuri de diferite forme sunt populare in intreg Mexocul si se mananca la micul dejun cu gem, marmelada sau dulceata.
stelute
Ingrediente : 120 ml lapte caldut 2 lingurite drojdie uscata 565 g faina 75 g zahar super fin 115 g zahar tos 100 g unt la temperatura camerei 4 oua mari, batute 1 galbenus de ou 1 lingurita scortisoara macinata ulei, pentru uns
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 checuri Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se pune laptele intr-un castronel, se adauga drojdia si se lasa sa stea intr-un loc cald, pana ce amestecul se face spumos.
Se pun 450 g faina si zaharul super fin intr-un castron mare, se adauga 25 g unt si ouale batute si se amesteca pana se obtine un aluat moale si lipicios.
Se pune aluatul pe o masa presarata cu faina din belsug si, cu mainile de asemenea presarate cu faina, se intoarce bila de aluat si se preseaza pe masa pana ce este toata acoperita cu un strat subtire de faina. Se acopera aluatul cu folie de plastic unsa cu putin ulei si se lasa 20 de minute la odihna.
Intre timp, se prepara un topping amestecand intr-un castron restul de unt cu zaharul tos, apoi se adauga galbenusul de ou, scortisoara si restul de faina. Mixtura trebuie sa aiba o textura ca de firimituri.
Se imparte aluatul in 12 bucati egale care se modeleaza sub forma de bile. Se asaza bilele, bine spatiate, pe o tava de copt unsa cu putin ulei. Se pune toppingul peste bile, apoi se preseaza usor pe suprafetele acestora.
Se lasa sa stea bilele 30 de minute, intr-un loc cald, pana ce si-au marit volumul cam cu 50%. Se incalzeste cuptorul la 200 °C si se coc 15 minute. Se lasa sa se raceasca putin inainte de a le aduce la masa.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.