Panacotta cu amestec de fructe

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / budinca
Panacotta cu amestec de fructe
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 foi de gelatina 250 ml lapte 50 g zahar 150 g smantana 200 g amestec de fructe
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 12 ore 25 minute
Indicatii :

Se inmoaie gelatina in apa rece, apoi se stoarce excesul de lichid.
Se fierbe laptele intr-o cratita, se adauga zaharul si gelatina, se amesteca si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi smantana, se omogenizeaza bine si se toarna in castronele individuale; se da la frigider 12 ore.
Inainte de a se servi, se prepara un sos de fructe. Se pun 200 ml apa intr-o oala impreuna cu jumatate din fructe. Se da in clocot, se fierbe 3 minute, apoi se raceste. Se transforma intr-un sos gros folosind un mixer.
Panacotta se serveste asezonata cu sos de fructe si ornata cu fructe dintre cele lasate intregi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.