Panacotta cu dovleac

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / budinca
Panacotta cu dovleac
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 1/2 cana lapte 2 pliculete de gelatina 1 1/2 cana smantana 1 1/2 cana piure de dovleac 3/4 cana zahar 1/2 lingurita scortisoara pudra 2/3 cana zahar 6 linguri apa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8 portii Durata : 3 ore 30 minute
Indicatii :

Se prepara un sos caramel amestecand intr-o craticioara zaharul si apa, la foc mic. Se amesteca pana se dizolva zaharul. Cand da in clocot, se opreste amestecarea, se mareste usor flacara si se lasa sa fiarba pana cand culoarea siropului se inchide. Se ia de pe foc si se toarna cate putin pe fundul a 8 forme de copt (pentru o singura persoana), inclinand forma astfel ca siropul sa acopere uniform fundul ei. Se pun formele deoparte.
Se pune 1/2 cana lapte intr-o oala si se presara gelatina peste el. Se lasa sa stea 5 minute.
Intre timp se amesteca laptele ramas cu smantana, piureul de dovleac, zahar si scortisoara folosind un blender.
Se pune laptele cu gelatina pe foc mic, amestecand continuu pana se dizolva gelatina. Se adauga mixtura de smantana si se mareste focul la mediu. Se gateste, amestecand ocazional, pana ce se apropie de fierbere (nu se da in clocot!). Se toarna in formele unse cu sirop caramel si se refrigereaza pana ce se intareste (2-3 ore).
Cand se serveste, se ingroduce usor un cutit cu lama subtire intre panacotta si peretii formelor, pentru a o desprinde. Se acopera apoi forma cu o farfurie si se rastoarna. Se desprinde apoi forma.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.