Panacotta cu vanilie

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / budinca
Panacotta cu vanilie
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cani de smantana 1/3 cana zahar tos 2 foi de gelatina sau 4 lingurite de gelatina pudra 1 pastaie vanilie, despicata 1 lingurita lichior Grand Marnier 2 pastai de cardamom, despicate 1/4 lingurita ienibahar 3 cm bucata rulou scortisoara fructe sau dulceata, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 4 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun intr-o oala smantana, zaharul, cardamomul, scortisoara, ienibaharul si vanilia si se dau in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe incet, pana ce amestecul isi reduce volumul cu o treime, amestecand ocazional, ca sa nu se arda.
Se inmoaie gelatina in apa rece, apoi se scurge bine.
Se ia oala de pe foc, se lasa sa se raceasca incet si se adauga gelatina. Se indeparteaza vanilia, scortisoara si cardamomul.
Se toarna panacotta in boluri individuale si se da la frigider 3-4 ore inainte de a fi servita.
Se serveste ornata cu fructe sau dulceata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.