Panaeng curry paste

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / condimente
Panaeng curry paste
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Exista mai multe tipuri de paste de curry thailandeze si, desi ingredientele de baza sunt aceleasi, fiecare are alta aroma si un diferit grad de iuteala.
stelute
Ingrediente : 8 ardei iuti mari, rosii, uscati 2 lingurite de pasta de creveti 3 salote, tocate 5 cm bucata de galangal, tocata 8 catei de usturoi, tocati 4 linguri de radacina de coriandru, tocata 3 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingura sos de peste 2 linguri de ulei de alune 1 lingurita de sare 6 linguri de unt de arahide crocant (amestecat cu bucatele de arahide)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se taie coditele ardeilor iuti si se pun intr-un castron. Se acopera cu apa fierbinte si se lasa 35-40 de minute, la inmuiat.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun ardeii iuti, si apa in care s-au inmuiat, intr-un blender. Se adauga pasta de creveti, salote, galangal, usturoi, radacina de oriandru si lemongrass si se proceseaza pana se fac pasta. Se adauga coaja rasa de limeta, sos de peste, ulei si sare si se proceseaza din nou. Se adauga untul de arahide si se continua, pana se obtine o pasta groasa.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.