Pane Pugliese

Cautare:
SMS Fotbal
paine / dospita
Pane Pugliese
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 kg faina 40 g drojdie proaspata sau uscata, dizolvata in putina apa calda 10 g malt 40 g sare 500 ml apa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 3 ore 40 minute
Indicatii :

Se amesteca toate ingredientele formand un aluat. Acesta se framanta aproximativ 20 de minute, pana devine moale si neted. Se acopera si se lasa la crescut circa 2 ore.
Se framanta din nou, se imparte in rulouri mari si se lasa din nou la crescut, acoperit, intr-un loc ferit, pentru 30 de minute.
Dupa acest timp se preseaza fiecare rulou, se intorc si se mai lasa circa o jumatate de ora. Cu varful unui cutit se face o incizie circulara pe suprafata aluatului. Se coace in cuptorul incalzit la 220°C, aproximativ 40 de minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.