Pane Toscano

Cautare:
SMS Fotbal
paine / dospita
Pane Toscano
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1,4 kg faina fina de grau 60 g drojdie naturala
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 3 ore 0 minute
Indicatii :

Se amesteca faina cu drojdia, apoi cu apa calda pana la obtinerea consistentei potrivite. Se framanta si se lasa la crescut cateva ore.
Se imparte in franzele, fie lungi ca painea frantuzeasca, fie rotunde. Marimea poate varia de la circa 500 g pana la 1 kg, sau chiar mai mult. Se cresteaza suprafata franzelelor.
Se coc la temperatura de 210-220°C. Este coapta atunci cand la suprafata, painea are o crusta. Se consuma taiata felii fiind cea mai potrivita pentru a prepara bruschetta si fettunta.


Share
Taguri : faina, drojdie
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.