Paneer

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Paneer
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Paneer (panir) este o branza tipica pentru Asia de sud-est si Persia, si este preparata prin coagularea laptelui de vaca cu lamaie, fara adaus de sare.
stelute
Ingrediente : 1 litru de lapte 2 linguri suc de lamaie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 20 minute
Indicatii :

Se da in clocot laptele intr-o oala mare, apoi se micsoreaza flacara si se adauga sucul de lamaie; se continua fierberea amestecand continuu pana ce laptele se ingroasa si incepe sa coaguleze.
Se scurge laptele coagulat printr-o sita fina. Se pune deoparte, sub o greutate, timp de 90-120 de minute, pentru a se presa intr-o forma groasa de 2-3 cm. Odata intarita, paneer poate fi taiata, intocmai ca branza obisnuita, in ce forma doriti.


Share
Taguri : lapte. lamaie
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.