Panzanella - Salata italiana de castraveti

Cautare:
SMS Fotbal
salate / legume si fructe
Panzanella - Salata italiana de castraveti
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500g paine, fara coaja 1 ceapa 1 radacina de telina cu tulpini 1 castravete mic 4-6 rosii, bine coapte, dar tari 25 frunze de busuioc, tocate cateva frunze de radicchio, taiate fasiute sare piper negru proaspat macinat 3/4 cana ulei de masline extra virgin 1/3 cana otet balsamic
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se feliaza painea si se inmoaie in apa rece timp de 15 minute. Se curata ceapa si se taie felii; se inmoaie in apa rece pana ce este nevoie de ea.
Se spala telina bine de tot, se scurge si se taie bucatele
Castrevetele se curata de coaja si de seminte si se taie pe lungime, in patru; apoi se taie zaruri.
Rosiile se pun in apa fierbinte un minut, apoi se scot, se curata de coaja si de seminte, se toaca marunt.
Se scurge painea, storcand fiecare felie pentru a elimina cat mai multa apa, apoi se sfarama intr-un castron. Se scurge ceapa, se usuca pe prosoape de hartie si se adauga in castron. Se adauga rosiile, telina, radicchio si busuiocul. Se asezoneaza cu sare si piper, se amesteca apoi cu ulei si otet. Se amesteca bine si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.