Panzerotti (cuiburi de tomate)

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Panzerotti (cuiburi de tomate)
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g faina alba 25 g drojdie proaspata 50 g ulei de masline extra virgin + extra, pentru umplutura sare 250 g mozzarella 400 g tomate mici coapte maghiran sare boia de ardei iute
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 3 ore 10 minute
Indicatii :

Se formeaza o movilita de faina pe o suprafata plana. Se face in ea o scobitura, se faramiteaza drojdia in mijlocul acesteia si se dizolva cu o lingura de apa calduta. Se adauga sare, ulei si apa. Se framanta bine pana se obtine un aluat moale si elastic. Se formeaza o bila de aluat care se rostogoleste prin faina. Se acopera cu o panza curata si se lasa la crescut intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer, timp de 2 ore si jumatate.
Intre timp se pregateste umplutura. Rosiile se decojesc, se indeparteaza semintele, se taie marunt. Se pun intr-o tigaie la foc mic impreuna cu putin ulei de masline. Se lasa pe foc pana cand sosul se ingroasa. Se adauga apoi maghiran, boia de ardei iute si sare. Se ia de pe foc si se da deoparte.
Se framanta din nou aluatul pentru cateva minute. Se imparte apoi in 8-10 bucati. Se intinde separat fiecare bucata formandu-se din fiecare discuri subtiri de aluat. In centrul fiecarui disc se pune mozzarella si putin sos de rosii. Optional mai se poate presara maghiran si boia de ardei iute. Se impatureste in forma de semiluna, se presara marginile astfel incat compozitia sa fie bine inchisa in interiorul aluatului. Se prajesc in baie de ulei incins pe ambele parti pana capata o culoare galben-aurie. Se scot si se lasa la scurs pe hartie absorbanta. Se servesc fierbinti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.