Papardelle cu iepure

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vanat
Papardelle cu iepure
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 iepure (intreg, inclusiv sangele) 600 g papardelle proaspete 100 g ulei de masline 1 legatura patrunjel, tocat 1 ceapa, tocata 1 morcov, tocat 1 telina mica, tocata 250 ml vin alb 120 ml lapte 100 g branza Parmesan rasa sare, dupa gust piper negru macinat, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: greu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se curata iepurele cu mare grija, pastrand sangele separat. Se pun intr-o cratita uleiul, patrunjelul, morcovul, ceapa, telina, putina sare si piper, dupa gust. Se pun in cratita spatele, capul, inima si plamanii iepurelui.
Se pune cratita pe foc si se lasa pana ce carnea isi pierde sucul propriu. Cand vegetalele tocate s-au rumenit, se toarna in cratita vinul si, imediat ce acesta s-a evaporat, se adauga sangele de iepure dupa ce a fost diluat cu putina apa fierbinte. Dupa cateva minute de fiert, se adauga laptele.
Imediat ce bucatile de iepure s-au facut, se dezoseaza apatele si capul, se pune carnea inapoi in cratita, se da in clocot si se ia de pe foc, moment in care se adauga ficatul iepurelui, taiat bucatele mici.
Se fierb pastele in apa cu putina sare, al dente, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg si se adauga in sosul din cratita. Se amesteca bine si se adauga branza Parmesan rasa.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.