Papoutsakia – Vinete umplute cu carne tocata

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Papoutsakia – Vinete umplute cu carne tocata
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 1/2 kg vinete potrivite 1/2 kg carne de vita, tocata 1 ceapa mare, tocata marunt 1/2 cana ulei de masline 1/2 cana vin alb, sec 2 linguri branza rasa 1 lingurita nucsoara 1/2 lingurita piper alb sare piper 2 linguri patrunjel tocat 1/2 pachet unt faina 1 cana lapte 1 cana branza rasa 2 oua 1 rosie mare, taiata rondele groase de 1 cm
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se pregateste un sos punand 1/2 pachet unt sa se topeasca intr-o cratita si, cand acesta s-a topit, se adauga faina amestecandu-se tot timpul cu o lingura de lemn. Se adauga laptele (putin incalzit in prealabil) si se amesteca constant, ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga apoi nucsoara, piperul alb si branza (se retin din ea 2 linguri) si putina sare. Se obtine o crema ingrosata si se ia de pe foc. Se bat ouale si se adauga treptat in crema.
Se taie cozile vinetelor si se spala. Se despica in doua (pe lungime) si se scoate miezul. Se ung jumatatile de vanata cu unt, se pun intr-o tava unsa cu unt si se dau la cuptor pana cand se inmoaie.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa 3 minute. Se adauga apoi carnea tocata, sare, piper, vin alb si patrunjel. Se fierbe acest amestec cca. 30 de minute, la foc mic.
Se umplu feliile de vinete cu acest amestec, se adauga peste amestec o lingura de sos. Se asaza deasupra o rondela de rosie si presara branza rasa. Se dau vinetele la cuptor, cca. 30 de minute. Se servesc fierbinti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.