Paratha simpla

Cautare:
SMS Fotbal
paine / nedospita
Paratha simpla
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Paratha este o lipie nedospita preparata, pe intreg subcontinentul indian, din faina de grau integral. Poate fi preparata introducand in aluat diverse vegetale sau condimente.
stelute
Ingrediente : 2 cani faina 1/2 lingurita sare 1/2 cana ghee (sau unt) apa ulei
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 paratha Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se amesteca faina, sarea si o cantitate de apa ca sa dea consistenta dorita aluatului. Se freaca cu ulei, se framanta si se lasa a se odihneasca o ora.
Se ia o bucata de aluat de marimea unei lamai, se intinde ca sa se ontina o forma rotunda si se unge cu putin unt, sau ghee.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajeste paratha timp de 2 minute. Cand incep sa se formeze mici bule la suprafata ei, se intoarce si se adauga putin ulei in jurul ei, in tigaie. Cand incepe sa se rumeneasca, se scoate pe un platou si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.