Paratha umplute cu legume

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Paratha umplute cu legume
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Aceasta paine indiana este satioasa si poate fi mancata ca atare, umpluta, sau alaturi de curry-uri.
stelute
Ingrediente : 1 3/4 cana cu faina integrala de grau (ata, sau faina pentru chapati) 1 1/2 lingurita de sare 3/4 cana cu apa 10 linguri de ghee (sau ulei de alune) 3 cartofi medii 1/2 lingurita de curcuma 1 lingurita de garam masala 2 cm bucata de radacina de ghimbir proaspata, tocata marunt frunze proaspete de coriandru 3 ardei grasi verzi, tocati marunt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Pentru a prepara paratha, se amesteca intr-un castron faina cu 1/2 lingurita de sare, apa si 8 linguri de ghee; se obtine un aluat.
Se imparte aluatul in 6-8 portii egale. Se ruleaza fiecare portie pe o suprafata plana, presarata cu faina. Se unge mijlocul portiilor de aluat cu 1/2 lingurita de ghee. Se impaturesc portiile de aluat in jumatate, se ruleaza si se impaturesc de mai multe ori. Se modeleaza in final turtite de 18 cm diametru.
Se pun cartofii intr-o cratita cu apa si se fierb pana ce sunt indeajuns de moi ca sa poate fi sfaramati.
Se amesteca intr-un castron garam masala, curcuma, ghimbirul, sarea, ardeii iuti si frunzele de coriandru. Se adauga aceasta mixtura la cartofi si se amesteca bine. Se intinde cam 1 lingura de mixtura condimentata de cartofi pe fiecare portie de aluat si se acopera cu alta turtita. Se preseaza marginile pentru a fixa bine umplutura.
Se incing 2 linguri de ghee intr-o tigaie mare, cu fund gros. Se prajesc cele 4 paratha, una cate una, adaugand ulei daca este necesar si intorcandu-le cu o spumiera, pana ce se fac aurii pe ambele parti.
Se scot paratha din tigaie si se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.