Parfait de halva cu sos de portocale

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / inghetate si sorbeturi
Parfait de halva cu sos de portocale
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 ml frisca 4 oua 50 g zahar 70 g halva 1 lamaie 30 g seminte de susan 7 portocale rosii 1 lingura de amidon 45 g zahar pudra frunze de menta, pentru decor
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 24 ore 40 minute
Indicatii :

Se prepara mai intai parfaitul. Se bate frisca bine racita pana se ingroase.
Se sparg 2 oua intr-un castron, se adauga 2 galbenusuri si zaharul si se amesteca deasupra unei cratite cu apa care fierbe incet, pana ce mixtura se deschide putin la culoare si se ingroasa. Se ia de pe foc.
Se marunteste cat mai fin halvaua, apoi se adauga in crema de oua. Se adauga coaja de lamaie rasa si se amesteca incet. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune in frigider.
Cand crema este foarte rece, se incorporeaza frisca batuta, amestecand usor. Se pregatesc mai multe forme pentru inghetata; pe fundul fiecareia se asaza o folie de plastic. Cu o lingura, se umplu formele cu parfait. Se pun formele in congelator, timp de 24 de ore.
Se prepara un sos storcand 5 dintre portocale si se amesteca sucul lor cu amidon, intr-o craticioara. Se adauga apoi zaharul pudra si se amesteca. Se da usor in clocot si se fierbe incet, pana ce se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
Se pune fiecare parfait pe un platou mai adanc. Se decoreaza cu cele doua portocale decojite si desfacute felii, cu seminte de susan si frunze de menta. Se toarna in jurul inghetatei sos de portocale.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.