Pasta de curry masaman

Cautare:
SMS Fotbal
sosuri si paste / condimente
Pasta de curry masaman
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Exista mai multe tipuri de paste de curry thailandeze si, desi ingredientele de baza sunt aceleasi, fiecare are alta aroma si un diferit grad de iuteala.
stelute
Ingrediente : 4 ardei iuti mari, rosii, uscati 2 lingurite de pasta de creveti 3 salote, tocate 3 cm bucata de galangal, tocata 3 catei de usturoi, tocati 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 2 cuisoare 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 3 pastai de cardamom, semintele de la 1 lingurita de boabe de piper negru 1 lingurita de sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se taie coditele ardeilor iuti si se pun intr-un castron. Se acopera cu apa fierbinte si se lasa 35-40 de minute, la inmuiat.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se prajesc 3 minute, fara ulei, intr-o tigaie, salotele, usturoiul, galangalul, lemongrassul, cuisoarele, coriandrul, chimenul si semintele de cardamom, la foc mic, amestecand frecvent, pana se rumenesc ingredientele.
Se transfera intr-un blender si se si se proceseaza pana ce sunt pisate marunt. Se adauga ardeii si apa in care s-au inmuiat, boabele de piper si sarea si se proceseaza din nou. Se adauga pasta de creveti si se proceseaza inca o data pana se obtine o pasta omogena.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.