Paste cu ton si ardei

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Paste cu ton si ardei
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Reteta se poate prepara si cu o zi inainte de a fi servita. Se pastreaza in frigider, acoperita. Poate fi servita si rece.
stelute
Ingrediente : 300 g conchigliete, sau alte paste cu forme mici, uscate 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa medie, circa 150 g, tocata marunt 4 catei de usturoi, pisati 400 g ardei copti, din borcan, bine scursi, taiati fasiute 400 g fulgi de ton, din cutie, bine scursi 250 ml apa 4 linguri de suc de lamaie 20-25 de frunze mari de busuioc, rupte bucatele
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se fierb pastele in multa apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg.
Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga ceapa si usturoiul si s eprajesc, amestecand, pana ce se inmoaie ceapa . Se adauga ardeii copti, tonul, apa si sucul de lamaie. Se da mixtura inb clocot, apoi se ia de pe flacara si se adauga busuiocul. Se amesteca.
Se impart pastele intre cele 4 farfurii, sau boluri, individuale. Peste ele se pune, din belsug, sos.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.