Pastilla cu lapte

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Pastilla cu lapte
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este dificil de preparat in casa aluatul pentru pastilla. Aluat proaspat, comercializat in tarile arabe, se numeste bastella si se poate pastra 2-3 zile in frigider, invelit in folie de film alimentar. Se pot folosi insa, cu acelasi succes, si foi de placinta.
stelute
Ingrediente : 400 g foi de placinta (yufka) 1 ou, batut ulei, pentru prajit 400 ml lapte 80 g zahar tos 2 rulouri de scortisoara 100 g amidon 3 linguri de apa de flori de portocal 50 g boabe de fistic, decojite, pentru ornat 100 g migdale oparite si decojite, pentru ornat 1 lingurita de scortisoara macinata, pentru ornat 25 g zahar pudra, pentru ornat cateva frunze de menta proaspata, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se impatureste o foaie de placinta in jumatae si se taie la mijloc. Se impatureste fiecare bucate don nou in jumatate, ca sa formeze un triunghi. Se lipesc marginile triunghiurilor cu ou batut. Se procedeaza identic cu celelalte foi de placinta.

Se incinge putin ulei intr-o tigaie mare. Se rumenesc triunghiurile pe ambele parti.

Se toarna laptele intr-o oala. Se adauga zaharul tos si rulourile de scortisoara si se da laptele in clocot. Se amesteca amidonul intr-un castron mic cu putin lapte fierbinte; se adauga aceasta mixtura in oala, se amesteca si se lasa laptele pe foc mic, pana se ingroasa si capa consistenta unei creme.

Se parfumeaza crema cu 2 linguri de apa de flori de portocal. Se strecoara crema si se lasa sa se raceasca.

Se pun boabele de fistic pe o tava de copt si se prajesc in cuptor. Se sfarama cu un pisalog. Se procedeaza identic cu midgalele.

Se amesteca migdalele cu fistic, scortisoara macinata, zahar pudra si 1 lingura de apa de flori de portocal. Se toarna putina crema pe fiecare dintre farfuriile individuale. Se pun peste ea triunghiurile de aluat si se acopera cu un strat de amestec de migdale si fistic. Se orneaza cu frunze proaspete de menta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.