Pastilla cu porumbei

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pastilla cu porumbei
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este una dintre retetele care demonstreaza cat de sofisticata este bucataria marocana. Se spune ca pastilla cu porumbei este cea mai gustoasa si cea mai celebra varianta (mai exista cu pui, peste si maruntaie de miel) de pastilla.
stelute
Ingrediente : 500 g ceapa, tocata 4 porumbei, fiecare de 450-500 g, portionati 150 g unt 1 lingurita de ghimbir pudra 1 lingura de scortisoara, macinata 1/2 lingurita de firisoare de sofran 1 legatura de patrunjel, tocata 1 legatura de coriandru, tocata 1 rulou de scortisoara 1 lingura de apa de flori de portocal 200 g zahar 10 oua 250 g migdale 500 g foi de placinta (yufka) sare piper negru, macinat zahar pudra, pentru decor scortisoara macinata, pentru decor migdale, pentru decor frunze de menta, pentru decor
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 15 minute
Indicatii :

Intr-o oala mare, se caleste ceapa in 50 g unt topit. Se adauga apoi bucatile de porumbei, ghimbir, scortisoara macinata, sofran, sare si piper. Se mai adauga 2 cani cu apa si se fierb ingredientele 30-40 de minute.
Se adauga patrunjelul si coriandrul, ruloul de scortisoara, apa de flori de portocal si 150 g zahar. Se continua gatitul alte 10 minute. Se scot oasele bucatilor de porumbei, timp in care sosul ramas in oala se fierbe incet 15 minute, ca sa se reduca putin. Se bat 8 dintre oua si se adauga in sos.
Se prajesc migdalele, fara ulei, si se piseaza. Se topeste restul de unt. Se unge cu unt topit o forma de copt rotunda. Se acopera cu o foaie de aluat. Se mai asaza deasupra ei alte 4 foi, ca petalele unei flori, suprapunandu-le partiel. Se ung si ele cu unt topit.
Se asaza in mijlocul florii carnea de porumbei. Se adauga sosul si apoi migdalele. Se presara cu zaharul ramas.
Se separa cele doua oua ramase si se pastreaza galbenudurile. Se acopera umplutura cu 2 foi de placinta si apoi se impatura petalele spre mijlocul tavii, peste cele doua foi ce acopera umplutura. Se impaturesc bine colturile care ies in afara si se unge acest acoperis cu galbenus de ou.
Se pune deasupra o ultima foaie de placinta si se lipeste si ea cu galbenus. Se coace pastilla in cuptor timp de 10 minute, la 180 °C (mediu). Se stropeste cu unt topit si se presara cu zahar pudra si scortisoara. Se orneaza cu migdale si frunze de menta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.