Pastitsio

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Pastitsio
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg macaroane groase 1 kg carne tocata 2 cepe mari, tocate marunt 2 rosii medii, curatate de coaja, tocate si pasate 1/2 cana ulei de masline 1 pachet unt 10 cesti lapte 1 cana faina 8 oua 3 cani branza rasa sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-8 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se amesteca carnea tocata cu ceapa si se pune la fiert, in apa putina, astfel ca sa dea un clocot-doua, pana se absoarbe apa.
Se adauga uleiul, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa sa se prajeasca cateva minute. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba, la foc mic.
Intre timp, intr-o cratita mare se pune apa la fiert. Se adauga sare si macaroanele. Dupa ce au fiert se strecoara.
Se pregateste o tava de cuptor ungandu-se cu putin unt sau ulei. Se asaza jumatate din macaroane in tava, ca sa formeze un strat uniform. Se presara branza rasa si 1/4 pachet unt topit. Se adauga apoi un strat gros de carne tocata. Se asaza un ultim strat de macaroane peste carnea tocata, se presara branza rasa si se toarna 1/4 pachet unt topit.
Se pregateste un sos punand 1/2 pachet unt sa se topeasca intr-o cratita si, cand acesta s-a topit, se adauga faina amestecandu-se tot timpul cu o lingura de lemn. Se adauga laptele (putin incalzit in prealabil) si se amesteca constant, ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga apoi branza (se retin din ea 2 linguri) si putina sare. Se obtine o crema ingrosata si se ia de pe foc. Se bat ouale si se adauga treptat in crema. Se toarna crema peste macaroanele din tava, in strat uniform, si se presara deasupra branza rasa, ca sa formeze o crusta.
Se da tava la cuptor timp de 20-25 de minute, la 200 °C, pana se rumeneste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.