Pastrama iute la abur

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Pastrama iute la abur
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Pastrama este in mod traditional o carne afumata, dar aici este pre-condimentata si pur si simplu gatita la aburi. Fiecare felie este delimitata de o crusta delicioasa de condimente.
stelute
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru intregi, prajite 2 linguri boabe de ienibahar intreg 2 foi de dafin 1/4 lingurita de seminte de chimen 1 lingura seminte de mustar galben 2 linguri piper negru, spart 1/2 lingurita ghimbir macinat 1 lingurita pudra de usturoi 1/2 lingurita sare 1,5 kg carne de vita, marinata in saramura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: usor Cantitate : 14 portii Durata : 4 ore 20 minute
Indicatii :

Se foloseste un steamer, sau un dispozitiv alcatuit dintr-o oala inalta, peste care se asaza o sita cu capac. Sita nu trebuie sa atinga lichidul din oala. Se umple oala pana la 3 cm sub sita. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara.
Se piseaza grosier semintele de coriandru, ienibaharul, foile de dafin, chimenul si semintele de mustar, folosind o rasnita electrica sau un mojar, apoi se amesteca cu piperul, ghimbirul, pudra de usturoi si sarea.
Se imbraca intreaga suprafata a carnii de vita cu acest amestec, apasand bine. Se pune carnea in cosul pentru fiert la aburi, se acopera si se lasa la abur, pe foc potrivit, pana cand furculita intra usor in carne (cam 3,5 - 4 ore). Se adauga apa, daca nivelul scade prea mult.
Se transfera pastrama din sita pe un fund de tocat. Se lasa sa se raceasca minimum 30 de minute inainte de a se taia felii subtiri. Se serveste in sandviciuri, sau alaturi de legume.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.