Pastrav Amandine

Cautare:
fel principal / peste si fructe de mare
Pastrav Amandine
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 fileuri (cca. 250 g fiecare) de pastrav, sau alt peste cu carne alba 1 cana lapte rece 1 cana faina asezonata cu sare si piper 110 g unt 6 linguri unt moale 1 1/2 cana fulgi de migdale 1/4 cana zeama de lamaie 2 linguri patrunjel proaspat, tocat sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se inmoaie fileurile de pastrav in lapte, timp de 10 minute, apoi se scurg si se trec prin faina. Se scutura apoi excesul de faina.
Intr-o tigaie mare, se topesc 110 g unt si se prajesc fileurile pana se rumenesc, cca. 5 minute pe fiecare parte. Se asaza pe un platou cald si se pastreaza calde.
Se prepara un sos in aceeasi tigaie, toping cele 6 linguri de unt si adaugand migdalele; se prajesc, amestecand frecvent, pana ce se rumenesc, cca. 4 minute. Se adauga zeama de lamaie, patrunjelul, sarea si piperul. Se fierbe incet 2-3 minute.
Se toarna sosul peste fileuri si se servesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.