fel principal / peste si fructe de mare
Pastrav Amandine
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Ingrediente :
6 fileuri (cca. 250 g fiecare) de pastrav, sau alt peste cu carne alba
1 cana lapte rece
1 cana faina asezonata cu sare si piper
110 g unt
6 linguri unt moale
1 1/2 cana fulgi de migdale
1/4 cana zeama de lamaie
2 linguri patrunjel proaspat, tocat
sare
piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se inmoaie fileurile de pastrav in lapte, timp de 10 minute, apoi se scurg si se trec prin faina. Se scutura apoi excesul de faina.
Intr-o tigaie mare, se topesc 110 g unt si se prajesc fileurile pana se rumenesc, cca. 5 minute pe fiecare parte. Se asaza pe un platou cald si se pastreaza calde.
Se prepara un sos in aceeasi tigaie, toping cele 6 linguri de unt si adaugand migdalele; se prajesc, amestecand frecvent, pana ce se rumenesc, cca. 4 minute. Se adauga zeama de lamaie, patrunjelul, sarea si piperul. Se fierbe incet 2-3 minute.
Se toarna sosul peste fileuri si se servesc.