Pastrav cu leustean si sos de iaurt

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Pastrav cu leustean si sos de iaurt
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lingura unt 1/2 cana migdale tocate 1 lingurita seminte de telina 4 linguri leustean proaspat, tocat 4 pastravi medii, curatati sare piper negru, proaspat macinat 1 lingura amidon 1/2 cana iaurt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 28 minute
Indicatii :

Se amesteca untul, migdalele si semintele de telina intr-o craticioara si se gatesc la foc mediu, amestecand continuu, pana ce se rumenesc migdalele.
Se ia sosul de pe foc si se pune deoparte. Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se ia jumatate din leusteanul tocat si se imparte intre cei 4 pastravi, plasandu-l inauntrul pestelui. Se asezoneaza pastravii cu sare si piper.
Se asaza pestii, intercalati, cap-coada, pe o tava de cuptor si se coc 6-10 minute, sau pana ce pestii sunt facuti. Se scot din cuptor si se pastreaza la cald.
Se amesteca amidonul cu putin iaurt intr-o craticioara, apoi se adauga restul de iaurt si se amesteca din nou. Se pune pe foc mic si se gateste 4-5 minute, amestecand continuu, pana ce se ingroasa. Se adauga aici restul de leustean tocat.
Se servesc pastravii pe un pat din sos de iaurt si ornati cu migdale amestecul de unt cu migdale rumenite.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.