Pastrav cu mango si ghimbir

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Pastrav cu mango si ghimbir
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri faina 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat 4 pastravi mici (circa 1,5 kg in total), curatati 2 mango medii (850 g), curatate si taiate cubulete 3 catei de usturoi pisati 1 lingura tarhon tocat 1 ceapa medie (150 g) tocata marunt 2 rosii medii (400 g) tocate marunt 2 linguri ghimbir dat prin razatoare 1 lingurita zahar brun 250 ml zeama (supa) de peste 50 g unt 2 cepe verzi, taiate fasiute lungi si subtiri
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : haitiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 5 minute
Indicatii :

Se combina, pe o farfurie mare, faina cu sare si piper. Se tavalesc pestii prin mixtura si se scutura de exces.
Se proceseaza intr-un blender mango cu usturoi, tarhon, ceapa, rosii, ghimbir, zahar si supa pana se obtine un lichid gros si omogen; se pune deoparte.
Se topeste untul intr-o tigaie mare; se prajesc pestii in transe, cate 6 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc uniform. Se scot din tigaie si se pastreaza la cald.
Se adauga in aceeasi tigaie mixtura de mango si se amesteca cu sucul ramas de la peste. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet 2 minute, dupa care se readuce pestele in tigaie. Se toarna, cu o lingura, sos peste el, se acopera tigaia si se fierbe incet 15 minute, intorcand pestele o data.
Se servesc pestii cu sos, presarati cu ceapa verde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.