Pastravi la cuptor, cu ardei iute si migdale

Cautare:
SMS Fotbal
/ anexe
Pastravi la cuptor, cu ardei iute si migdale
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 ardei iuti pasilla, proaspeti 4 pastravi intregi, curatati 4 catei de usturoi, feliati pe lungime 2 lingurite de oregano uscat 2 limete, sucul de la 50 g fulgi de migdale sare piper negru, proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se prajesc ardeii iuti fara ulei, intr-o tigaie sau pe un gratar, pana ce coaja lor incepe sa plesneasca si sa se carbonizeze. Se pun intr-o punga de plastic si se inchid bine, astfel ca aburul sa nu iasa afara. Se lasa sa stea 20 de minute.
Intre timp, se sareaza bine pestii pe interior si exterior si se freaca cu mana. Dupa aceea se spala bine sub jet de apa rece, se scurg si se sterg cu prosoape de hartie.
Se scot ardeii din punga si se decojesc. Se taie cotoarele si se curata de seminte. Se toaca pulpa si se pune intr-un mojar; se zdrobeste cu pisalogul pana ce se obtine o pasta. Se transfera pasta de ardei intr-un platou mare, adanc. Se adauga feliutele de usturoi, oregano si 2 lingurite de sare, apoi sucul de limete si piper, dupa gust. Se amesteca bine.
Se adauga pestii si se tavalesc prin mixtura, ca sa se acopere in mod uniform. Se acopera vasul si se lasa pestii la marinat minim 30 de minute, intorcand pestii o data, la jumatatea acestui interval.
Se incinge cuptorul la 200 °C. Se pregatesc 6 foi de folie metalica, indeajuns de mari ca sa poata “ambala” un pastrav. Deasupra lor se intind 6 foi de hartie pergament, de aceeasi dimensiune.
Se pun pastravii peste foaia de hartie pergament, se umezesc cu marinata, apoi se presara cu cate un sfert din cantitatea de fulgi de migdale.
Se aduna deasupra pestilor marginile foii metalice si se strang ca sa “ambaleze” pestele cat mai bine. Se asaza apoi pachetele pe o tava de copt, unul langa celalalt.
Se da tava la cuptor 25 de minute. Se pune fiecare pachet pe o farfurie separata, sau mai intai se desfac toti pestii si se servesc neambalati, dupa preferinta. Mancarea merge bine cu o garnitura de cartofi noi, sau legume proaspete.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.