Patlican Musakka - Musaca de vinete

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Patlican Musakka - Musaca de vinete
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 10 vinete 2 cani cu ulei floarea-soarelui 4 cepe, tocate marunt 250 g carne tocata de vita 500 g rosii, curatate de coaja si tocate sare 3 rosii, feliate 1 lingurita de piper negru, macinat 1 lingura de patrunjel, tocat 3 cani cu apa 4 linguri de unt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 2 ore 12 minute
Indicatii :

Se taie tulpinile vinetelor si se curata de coaja. Se taie felii de 5mm grosime. Se presara 1 lingura de sare peste vinete si se lasa sa stea 30 de minute.
Se topesc 4 linguri unt intr-o cratita si se caleste ceapa 3 minute, dupa care se adauga carnea tocata. Se prajeste 5 minute, amestecand continuu. Se adauga 500g rosii, sare si 1 1/2 cana apa. Se fierbe totul 20 de minute, se ia de pe foc si se pune deoparte.
Se spala vinetele si se scurg bine. Se incinge ulei intr-o cratita, se adauga vinetele si se prajesc in mai multe transe, pana se rumenesc. Se scot si se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se aranjeaza jumatate din vinete intr-o cratita si se intinde carnea tocata peste ele. Restul vinetelor se adauga peste carnea tocata, iar deasupra se asaza feliile de rosie. Se adauga restul de apa si se da la cuptor pentru 25-30 de minute, la foc mediu.
Se scoate cratita, se orneaza cu patrunjel si se serveste totul cald.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.