Pato No Tucupi - Rata cu sos de manioc

Cautare:
fel principal / pasare
Pato No Tucupi - Rata cu sos de manioc
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Este cea mai faimoasa reteta traditionala din statul Para (una din provinciile Braziliei).
stelute
Ingrediente : 1 rata de marime medie 2 litri tucupi (sos galben din manioc) 3 legaturi creson sare usturoi piper negru ardei iute pentru condimentare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : braziliana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 13 ore 30 minute
Indicatii :

Se condimenteaza rata cu o zi inainte de a fi gatita, cu condimente dupa gust.
Se prepara un mujdei din usturoi tot cu o zi inainte si se pastreaza bine acoperit.
In ziua urmatoare rata se coace in cuptor. Pe timpul coacerii se unge din cand in cand cu mujdeiul pregatit in ajun, astfel incat rata sa nu se usuce.
Dupa ce s-a copt si a prins o crusta la exterior se scoate din cuptor si se transeaza.
Se fierbe tucupi si cand da in fiert se pun bucatile de rata.
Se gateste pana carnea se fragezeste. Intre timp se spala cresonul si se pune intr-o cratita in care avem apa cu sare. Apa trebuie sa fie fierbinte si se lasa sa fiarba usor cateva minute. Se scoate apoi din apa si se amesteca cu carnea.
Se serveste cu orez, sos de ardei iute si unt.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.