Patratele de nuci pecan

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Patratele de nuci pecan
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 225 g faina 1 praf de sare 165 g zahar 225 g unt rece, taiat cubulete 1 ou 1 lamaie, coaja rasa de la 175 g unt la temperatura camerei 75 g miere 115 g zahar brun 5 linguri frisca 450 g nuci pecan taiate in jumatate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 36 patratele Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 190 °C. Se unge cu putin unt o tava de copt cu dimensiunile 37 x 27 x 2,5 cm. Se cern faina si sarea intr-un castron. Se adauga 115 g zahar si cubuletele de unt si se freaca cu degetele pana ce mixtura seamana cu firimiturile de paine. Se adauga ouale si coaja rasa de lamaie si se amesteca cu o furculita pana ce mixtura incepe sa se lege.
Se toarna mixtura in tava de copt. Cu mana presarata cu faina, se preseaza mixtura ca sa se aseze intr-un strat uniform. Se gaureste acest strat cu dintii unei furculite, pe toata suprafata. Se pune forma in frigider si se lasa sa se raceasca 10 minute.
Se coace apoi 15 minute. Se scoate din cuptor, dar se pastreaza cuptorul aprins cat timp se prepara topping-ul.
Se topeste untul (cele 175 g) impreuna cu mierea, restul de zahar alb si zaharul brun. Se da amestecul in clocot. Se fierbe cam 2 minute, fara a amesteca. Se ia oala de pe foc si se incorporeaza frisca si nucile pecan. Se toarna aceasta combinatie peste crusta coapta, se pune iar forma de copt in cuptor si se coace 25 de minute.
Se scoate si se lasa prajitura sa se raceasca in forma. Cand este rece, se trece lama unui cutit pe intreg perimetrul formei, intre aceasta si prajitura. Se scoata prajitura prin rasturnare pe o alta tava de copt, sau fund de lemn de dimensiuni protrivite, dupa care se rastoarna inca o data.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.