Pe de Moleque

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Pe de Moleque
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Alunele sunt foarte populare in America de Sud si exista nenumarate variante ale acestei retete.
stelute
Ingrediente : ulei de alune, pentru uns 250 g alune nesarate 250 g zahar tos
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : braziliana Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se unge cu ulei o forma de copt de 30 x 20 cm. Se pun zaharul si alunele intr-o oala, pe foc mic.
Cand zaharul incepe sa se topeasca, se incepe amestecarea alunelor cu o lingura de lemn, aducand catre centrul oalei zaharul care incepe sa se caramelizeze in jurul marginilor.
Cnad intreaga mixtura este caramelizata si are o culoare bruna, se ia oala de pe foc si se rastoarna repede in tava de copt. Se aranjeaza intr-un strat cat mai uniform si se lasa sa se raceasca.
Cand desertul este aproape intarit, se foloseste un cutit pentru a trasa rectangule, sau patrate. Acest lucru face ca desertul sa se rupa mai usor in bucati.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.