Pelau de miel

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Pelau de miel
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Imigrantii indieni au introdus acest fel de mancare in zona Caraibelor. Pilaful indian, numit “Pilau”, a devenit “pelau” in Jamaica, dar si-a pastrat gustul si aroma.
stelute
Ingrediente : 450 g carne slaba de miel taiata bucatele 1 lingura praf de curry 1 ceapa tocata marunt 2 catei de usturoi pisati 1 lingurita cimbru, uscat 1 lingurita oregano, uscat 1 ardei iute proaspat, sau uscat 25 g unt 600 ml zeama de carne de vita, sau lapte de cocos 1 lingurita piper negru, proaspat macinat 2 rosii, tocate 2 lingurite zahar 2 cepe verzi, tocate 450 g orez basmati ceapa verde, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron cubuletele de carne cu pudra de curry, ceapa, usturoi, cimbru, oregano si ardei iute; se amesteca bine, se acopera castronul cu folie de plastic si se lasa la marinat 1 ora.
Se topeste untul intr-o cratita si se prajeste carnea 5-10 minute. Se toarna in cratita zeama de carne (sau laptele de cocos), se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 35 de minute sau pana cand carnea se fragezeste.
Se adauga piperul, rosiile, zaharul, ceapa verde tocata si orezul. Se amesteca bine si se micsoreaza flacara. Orezul trebuie sa fie acoperit de un strat de lichid de 2-3 cm grosime (se adauga putina apa daca este nevoie). Se acopera cratita si se fierbe mancarea 25 de minute, pana cand orezul a absorbit tot lichidul si s-a fragezit.
Se pune pilaful intr-un castron si i se adauga putin unt. Se orneaza cu fasiute de ceapa verde si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.