Penne cu sos de rosii si busuioc

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Penne cu sos de rosii si busuioc
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g paste, tip penne 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, taiati feli 100 g felii de prosciutto, tocate marunt 1/2 cana rosii prunisoare, curatate de coaja si tocate cateva masline negre, curatate de samburi si taiate in jumatate (optional) 3 linguri de otet balsamic 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru macinat 2 linguri busuioc proaspat, tocat 2 linguri seminte de pin, prajite (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 22 minute
Indicatii :

Pastele fainoase se pregatesc conform instructiunilor din pachet.
Intr-o tigaie mare se incinge uleiul, se adauga usturoiul si prosciutto si se soteaza circa 3 minute. Se adauga rosiile si se continua prepararea inca 3 minute, pana ce rosiile se inmoaie. Se ia apoi tigaia de pe foc. Se adauga maslinele, otetul, sarea si piperul.
Pastele se scurg de apa si se pun intr-un castron mare. Se adauga amestecul de rosii si busuioc si se amesteca. Se orneaza cu semintele de pin.
Prajirea semintelor de pin se face intr-o tigaie mica la temperatura medie, amestecand continuu pana ce semintele isi schimba culoarea in auriu.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.