Pepitas

Cautare:
SMS Fotbal
/ gustari
Pepitas
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 130 g seminte de dovleac (1 cana), decorticate 4 catei de usturoi, zdrobiti putina sare 2 lingurite de ardei iute uscat, pisat 1 lingurita de zahar pudra 1 felie de lamaie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 15 minute
Indicatii :

Se incinge o tigaie la foc mediu, se adauga semintele de dovleac si se prajesc (fara ulei) timp de cateva minute, amestecand constant, pe masura ce incep sa se umfle. Nu trebuie sa se arda, caci vor capata un gust amarui.
Cand semintele sunt gata, se adauga usturoiul si se gateste inca 2 minute, amestecand frecvent. Se adauga sarea si ardeiul iute si se amesteca bine. Se stinge flacara, dar se tine inca tigaia pe ochiul stins. Se presara zahar peste seminte, scuturand tigaia, ca sa se acopere cu zahar in mod uniform.
Se servesc calde, cu o felie de lamaie stoarsa peste ele. Daca nu se foloseste lamaia, se pot lasa sa se raceasca si se pot pastra la adapost de caldura, aer, umezeala si lumina; se reincalzesc pentru a fi servite, dar sunt mai bune servite proaspete.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.