Pere cu anason stelat

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / fructe
Pere cu anason stelat
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri apa 1 1/4 cana apa 1/2 cana zahar 3 stelute de anason 4 cuisoare intregi 1 baton de scortisoara 1/2 baton de vanilie, taiat in doua, pe lungime 2 pastai de cardamom verde, usor despicate 4 pere mari, coapte si tari, curatate de piele si de cotor, taiate bucati
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : siriana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se amesteca 2 linguri apa, anasonul stelat, cardamomul, cuisoarele, scortisoara si vanilia intr-o cratita. Se tin la foc mic, amestecand, pana ce se dizolva zaharul.
Se mareste flacara si se fierbe, fara a amesteca, pana ce siropul capata o culoare aurie (cca. 9 minute).
Se ia de pe foc, se adauga 1 1/4 cana apa, se da in clocot si se amesteca pana ce bucatile de caramel se dizolva. Se adauga perele, se acopera si se lasa sa fiarba pana ce se fac fragede, intorcandu-le pe ambele fete. Cu o lingura cu gaurele se transfera perele intr-un castron. Lichidul din cratita se fierbe pana ce se ingroasa, cam 5 minute. Se scot condimentele din cratita. Se toarna acest sirop peste pere, cu grija, ca sa le “imbrace” cat mai bine.
Se lasa sa se raceasca si se pun la frigider minim 30 minute. Se servesc reci.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.