Perisoare cu sos de lamaie

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Perisoare cu sos de lamaie
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g carne tocata de vita 1/3 pachet unt 50 g orez 3 oua batute 2 lamai, zeama de la 1 cana supa de pui sau de legume 1 ceapa medie, tocata marunt 2 linguri patrunjel, tocat sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se amesteca bine, intr-un castron, ingredientele (cu exceptia a 2 dintre oua si a sucului de lamaie). Se modeleaza perisoare rotunde.
Se pune pe foc o cratita, cu apa si cu unt. Se adauga putina sare si, cand incepe sa fiarba, se adauga perisoarele si se lasa sa fiarba.
Intre timp, se bat celelalte doua galbenusuri si se adauga incet zeama de lamaie; se adauga 1/3 din supa, batand continuu. Se adauga restul de supa.
Se transfera mixtura intr-o craticioara si se incalzeste la foc mic. In timp ce se incalzeste se bate pana ce mixtura se ingroasa (se verifica cu lingura: trebuie ca amestecul sa adere bine la suprafata lingurii). Nu trebuie ca lichidul sa fiarba.
Cand perisoarele sunt gata, se scot din tigaie si se transfera pe un platou. Se toarna peste ele sosul de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.