Pernite din Valea Rinului

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Pernite din Valea Rinului
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 1/4 cana faina 5-6 linguri unt moale 1 ou un praf de sare 1/4 cana smantana 2-3 linguri lapte rece ulei vegetal 5 linguri zahar 1/2 lingurite scortisoara macinata
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se amesteca zaharul cu scortisoara.
Se combina faina cernuta cu untul, oul si sarea; se adauga o parte din smantana si laptele rece ca sa formeze un aluat. Se framanta pana ce apar bule de aer. Se lasa aluatul sa stea circa 30 de minute.
Folosind un sucitor, se intinde aluatul sub forma unei foi groase de 8 mm din care se decupeaza patrate mai mari.
Se incinge moderat uleiul si se prajesc pernutele pe fiecare parte. Se scot si se pudreaza cu amestecul de zahar si scortisoara.
Austriecii le mananca impreuna cu compot de pere.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.