Pernite tiroleze

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / budinca
Pernite tiroleze
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 1/4 cana faina 5-6 linguri unt moale 1 ou 1 praf de sare 1/4 cana smantana 2-3 linguri lapte rece ulei vegetal 5 linguri zahar 1/2 lingurita scortisoara pudra
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se amesteca zaharul cu scortisoara.
Se combina faina cernuta cu untul, oul si sarea; se adauga o parte din smantana si din lapte si se amesteca pana formeaza un aluat ferm. Se framanta pana ce apar bule de aer (pentru rapiditate se poate utiliza un mixer sau procesor electric). Se lasa sa stea 30 de minute.
Se intinde aluatul cu un facalet, obtinand o foaie groasa de 6 mm care se taie in patrate cu latura de 10 cm.
Se incinge moderat uleiul si se frig patratele de aluat, pe fiecare parte. Se scot din ulei si se presara cu mixtura de zahr cu scortisoara.
Se servesc cu compot sau gem de fructe.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.