Pernite umplute cu peste si fructe de mare

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Pernite umplute cu peste si fructe de mare
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceste pernite, prepparate din aluat de casa sunt foarte fine si subtiri. Prepararea lor cere indemanare si rabdare.
stelute
Ingrediente : 500 g biban de mare 300 g calmari 100 g ciupercute, feliate 125 g creveti decorticati 30 g unt 200 g taitei de orez chinezesti 350 g foi de placinta (yufka) 1 ou sare 9 fire de patrunjel, tocate 6 fire de coriandru, tocate 1/2 lingurita paprika 1/2 lingurita seminte de chimen macinate 3 catei de usturoi, pisati 30 g lamaie murata, tocata marunt 80 ml ulei de masline piper negru macinat 4 lamai, pentru ornat 4 creveti mari (king), pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se fileteaza pestele, se curata fileurile de piele si se taie cubulete.
Se curata calmarii de maruntaie si de tentacule si se taie cubulete.
Se prepara o marinada amestecand intr-un castron mare o treime din patrunjelul tocat cu tot coriandrul tocat, paprika, chimen, usturoi, lamaia murata, sare, piper si ulei de masline. Se adauga cubuletele de calmari si de peste si crevetii decorticati. Se lasa la marinat 30 de minute.
Se topeste untul intr-o cratita, se adauga ingredientele marinate si ciupercutele si se prajesc 2 minute. Se toarna putina apa rece in cratita si se fierb, la foc iute, amestecand.
In alta cratita, se fierb taiteii pana ce se fac fragezi; se scurg si se aduc in prima cratita. Se gatesc 5 minute, alaturi de celelalte ingrediente. Se ia cratita de pe foc si se lasa umplutura sa se raceasca.
Se pune umplutura pe o foaie de placinta. Se impatureste aceasta, peste umplutura, intr-un rectangul care se asaza pe o a doua foaie de placinta; se impaturesc din nou marginile peste primul rectangul; ia nastere astfel o pernita. Se lipesc marginile cu putin ou batut. Se repeta operatia pana ce se termina umplutura. Se obtin 4 astfel de pernite.
Se prajesc pernitele in ulei fierbinte, pana ce se rumenesc pe ambele parti, intorcandu-le din cand in cand, cu mare grija, cu o spatula. Se garnisesc cu restul de patrunjel tocat, felii de lamaie si creveti si se servesc fierbinti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.