Peste a la Spetsiota

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste a la Spetsiota
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 1/2 kg peste 1/2 cana ulei de masline 1/2 kg ceapa, taiate felii 1 cana suc de rosii 1/2 cana vin alb 1/2 cana pesmet 1/2 kg rosii taiate felii 6 catei usturoi, tocati marunt 1 legatura patrunjel, tocat marunt 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se spala pestele, se taie felii, se sareaza si se lasa sa se scurga, intr-o sita.
Se unge o tava cu ulei de masline. Se asaza bucatile de peste si se acopera cu felii de ceapa. Se asezoneaza cu sare si piper si se stropeste totul cu vin.
Intr-un castronel, se face un amestec din ulei, rosii, zahar, sare, piper si se amesteca bine. Jumatate din aceasta combinatie se toarna peste peste. Peste restul de amestec se adauga pesmetul, usturoiul si patrunjelul. Noua mixtura obtinuta se toarna si ea peste peste.
Restul de felii de rosii se asaza peste peste.
Se coace la cuptor timp de 40-50 minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.