Peste afumat cu cartofi

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste afumat cu cartofi
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 900 g cartofi curatati si taiati cubuletede 5 mm 2 lingurite pudra de curry 2 linguri ulei de floarea-soarelui 300 ml supa de legume, sau de peste 300 g file de peste cu carne alba (preferabil grefin) afumat 1 legatura de ceapa verde, tocata 115 g varza Savoy, taiata fideluta 3 linguri patrunjel proaspat, tocat 4 linguri iaurt sare si piper fire de patrunjel proaspat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se pun cartofii intr-un castron. Se adauga pudra de curry si se amesteca bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, neaderenta, se adauga cartofii si se prajesc 20 de minute la foc moderat, intorcandu-i ocazional.
Intre timp, se toarna supa intr-o a doua tigaie si se da in clocot. Se micsoreaza flacara, apoi se adauga egrefinul afumat. Se acopera tigaia si se fierbe pestele incet, timp de 8-10 minute, sau pana cand carnea se desface foarte usor. Se scoate pestele din tigaie, folosind o spatula, si se asaza pe o farfurie mare. Se desface carnea fulgi si se arunca pielea si oasele. Se pune pestele deoparte. Se arunca supa in care a fiert.
Se adauga ceapa verde si varza la cartofi si se prajesc, amestecand frecvent, timp de 3-5 minute, pana cand cartofii sunt facuti si crocanti, iar varza s-a inmuiat.
Se adauga bucatelele de peste, patrunjelul afumat si iaurtul, se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust, si se amesteca. Se continua gatitul incet, amestecand ocational pana ce combinatia este fierbinte. Se serveste fierbinte, ornata cu fire de patrunjel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.