Peste cu ardei

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste cu ardei
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri faina 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru, proaspat macinat 4 fileuri de peste cu carne alba (circa 700 g in total) 50 g unt 1 ceapa mare, taiata rondele subtiri 2 catei de usturoi, pisati 2 ardei grasi rosii (400 g in total), taiati fasiute de 1 cm latine 125 ml vin alb 5 rosii medii (circa 1 kg in total), decojite, curatate de seminte si tocate marunt 4 cepe verzi tocate marunt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron mediu faina, sarea si piperul. Se tavalesc bucatile de peste prin amestec si se scutura bine excesul.
Se topeste untul intr-o tigaie mare; se prajeste pestele in 2 transe, cate 2 minute pe fiecare parte, sau pana cand se rumenesc. Se scot din tigaie si se pun deoparte.
Se adauga in aceeasi tigaie ceapa, usturoiul si ardeii; se calesc pana ce se inmoaie ceapa.
Se adauga vinul si rosiile; se da in clocot. Se readuce pestele in tigaie, acoperindu-l cu vegetale si suc. Se acopera cratita si se fierbe 10 minute.
Se serveste pestele presarat cu ceapa verde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.