Peste cu cartofi dulci si kumquat

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste cu cartofi dulci si kumquat
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 fileuri de peste (cca. 250 g fiecare) 8 cartofi dulci, de dimensiune medie, curatati de coaja 450 g kumquat, tocat cu coaja cu tot ulei pentru deep-fry 5 linguri ulei de masline 3 cepe dulci mai mici, taiate cubulete 1 cana vermut sec 110 g unt sare piper negru proaspat macinat kumquat feliat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 8 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se feliaza cartofii dulci pe lungime (felii de 6 mm grosime). Se inmoaie in apa rece timp de 20 de minute, pentru a indeparta zaharul natural continut in cartofi.
Se incinge 1 lingura de ulei de masline intr-o cratita mica, la foc mediu. Se adauga ceapa si kumquat si se soteaza 5 minute, pana se inmoaie.
Se degreseaza cratita adaugand vermut si racaind bine fundul si peretii acesteia. Se da in clocot si se fierbe la foc mediu pana ce se evapora jumatate din lichid, apoi se adauga untul, se micsoreaza flacara, cat sa fiarba foarte incet, si se amesteca pana ce se ingroasa sosul.
Se incinge uleiul pentru prajit, se scurg si se usuca feliile de cartofi, apoi se prajesc pana ce se fac crocanti. Se proceseaza cartofii prajiti intr-un blender pana ce arata precum fulgii de porumb (cornflakes).
Se unge pestele cu restul de ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper. Se presara fulgii de cartofi peste peste, apoi se prajeste intr-o cratita, cca. 1 minut pe fiecare parte.
Se dau apoi pestii la cuptor, la 180 C, timp de 5 minute.
Se aranjeaza fileurile de peste pe farfurii individuale, se toarna alaturi sosul si se garnisesc cu felii de kumquat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.