Peste cu coriandru si migdale

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste cu coriandru si migdale
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 75 g faina 4 fileuri de peste, circa 250 g fiecare sare piper negru, proaspat macinat 75 g unt 1 lingura de ulei de masline 1 limeta, coaja rasa de la 1 legatura de coriandru proaspat, tocat tortillas de grau calde, pentru servit (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 38 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 140 °C. Se presara faina intr-un vas adanc si se adauga sare si piper. Se sterg fileurile de peste cu prosoape de hartie, apoi se tavalesc prin faina, pana se acopera uniform. Se scutura excesul de faina.
Se incinge untul si uleiul intr-o tigaie. Se prajesc fileurile de peste 2 minute. Se intorc cu grija si se prajesc si pe cealalta parte, pana se rumenesc.
Cu o spatula, se transfera fileurile de peste intr-un platou adanc si se pun la cald, in cuptor.
Se adauga migdalele in grasimea ramasa si se prajesc 3-4 minute, pana se rumenesc.
Se adauga la migdale coaja si sucul de limeta si coriandrul si se amesteca bine. Se incing 1-2 minute, apoi se toarna amestecul peste peste.
Se serveste pestele cu tortillas calde de grau.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de porumb
Ingrediente : 150 g faina de porumb (masa harina) sare
Indicatii : Pentru tortillas trebuie utilizata neaparat faina de porumb speciala (masa harina) deoarece aluatul nu se leaga cu faina normala de porumb.
Faina de porumb cu sare si aproximativ 200 ml apa se leaga intr-un aluat care se imparte in aproximativ 10 portii.
Fiecare portie se modeleaza in forma de bila si se preseaza putin intre palme. I se da forma rotunda (diametrul 10-12 cm). Ajuta daca se pune aluatul intre doua folii de nailon, in final indepartandu-se folia. Daca marginile aluatului sunt sfaramicioase, se mai incorporeaza putina apa.
Tortillas se prajeste intr-o tigaie, fara grasime, cate 2-3 minute pe ambele parti, pana ce capata o culoare aurie.