Peste cu ghimbir

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste cu ghimbir
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 fileuri de peste cu carne alba, cu sau fara piele, circa 750 g in total 125 g ghimbir proaspat, feliat foarte subtire si taiat julienne 1 lamaie, zeama de la 2 linguri ulei de arahide 1 lingura ulei de susan 6 catei usturoi, feliati 3 linguri seminte de susan 2 linguri sos de soia
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : laotiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se pregatesc 4 foi de aluminiu, indeajuns de mari cat sa poata ambala un file de peste. Se asaza fileurile de peste pe folie de aluminiu, unsa in prealabil cu putin ulei. Se marineaza ghimbirul in zeama de lamaie, intr-un castron de sticla sau de portelan, pana ce se pregatesc celelalte ingrediente. Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se incing uleiul de susan si cel de arahide intr-o tigaie si se caleste incet usturoiul, cu grija sa nu se arda. Feliile de usturoi trebuie sa fie galben pal. Se toarna uleiul si feliutele de usturoi peste ghimbir.
In aceeasi tigaie, fara ulei, se prajesc semintele de susan pana se rumenesc. Se adauga si ele peste ghimbir.
Se adauga in castron sos de soia si se amesteca bine, apoi se toarna sosul peste fileurile de peste. Se infasoara bine fiecare fileu in folia de aluminiu si se asaza pe o tava de cuptor. Se dau la cuptor fileurile timp de 15-20 de minute, se desfac din folia de aluminiu si se transfera pe farfurii individuale. Se serveste pestele fierbinte, alaturi de orez fiert, sau de legume proaspete (castravete, rosii, ardei gras, foi de salata etc.).


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.