Peste cu mere

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste cu mere
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 felii de cod (cca. 700-800 g) 4-5 mere de placinta, curatate si feliate 2 cepe taiate rondele 2 cartofi 2 morcovi 4 foi de dafin 125 g iaurt ulei de masline sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se unge cu ulei o tava de cuptor. Jumatate din feliile de mere se asaza pe fundul tavei. Jumatate din rondelele de ceapa se asaza peste feliile de mere.
Peste ceapa se pun bucatile de peste; se pune cate o foaie de dafin peste fiecare bucata de peste.
Deasupra pestelui se asaza restul de rondele de ceapa, iar peste acestea feliile de mere.
Se asezoneaza totul cu sare si piper. Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptor, la 160 °C, timp de 40 de minute.
Intre timp, se fierb cartofii si morcovii. Odata fierti, cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Morvcovii fierti se taie si ei rondele.
Se aranjeaza cartofii pe un platou; deasupra lor se toarna iaurtul. Peste iaurt se va aseza pestele gatit, alaturi felii de mere si de ceapa; de cealalta parte, rondelele de morcovi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.