Peste cu rulouri cu sos de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Peste cu rulouri cu sos de rosii
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 rosii 1 ceapa, tocata marunt 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita scortisoara macinata 30 g zahar 600 g file de peste unditar, taiate medalioane 10 fire de rozmarin 100 g unt 2 oua, separate 500 g foi de placinta 1 lamaie, sucul de la 1 lamaie tocata marunt sare piper negru macinat sofran pudra, pentru colorat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se oparesc rosiile in apa clocotita, cu putina sare. Se decojesc si se toaca marunt.
Se incinge 1 lingura de ulei intr-o cratita. Se adauga ceapa si se caleste la foc mic, timp de 4-5 minute, pana se inmoaie. Se adauga 5 din cele 6 rosii tocate si se gatesc alte 10 minute, amestecand frecvent.
Se adauga scortisoara si zaharul. Se prepara un sos amestecand intr-un castron cele 2 linguri de ulei ramase, sucul de lamaie, lamaia tocata, sare, piper si cea de-a sasea rosie tocata.
Se infig crengute de rozmarin in medalioanele de peste. Se prajesc fileurile d epeste unditar pe gratar.
Se topeste untul. Se bat galbenusurile de ou. Se intind foile de placinta si se ung cu unt topit. Se pune putin sos de rosii la marginea foilor. Se pastreaza o parte din sos pentru servitul pestelui.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se ruleaza foile de placinta ca o tigara. Se lipesc marginile cu galbenus de ou, dupa care tigara se ruleaza sub forma unei spirale. Se coc spiralele 10 minute, in cuptor, pe o tava de copt unsa cu putin ulei.
Se servesc spiralele asezate pe farfurii individuale. Peste spirala se pune sos de rosii, iar peste acesta se asaza un medalion de peste. Se orneaza cu sosul de lamaie si se presara sofran, pentru culoare.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.